2013. október 3., csütörtök

Üzenőfal parafa edényalátétből

Az IKEA állandó praktikus használati tárgyai közé tartozik a kerek parafa edényalátét. Tesszük is asztalainkra, pultjainkra, hogy megvédjük ezeket a forró edényektől. De vajon eszünkbe jutna-e a falra tenni őket? Nem biztos, pedig - éppen anyaguknak köszönhetően - kiválóan alkalmasak például üzenőtábla funkcióra. Ráadásul kihasználva a kerek forma könnyed játékosságát sokféle kompozíció készíthető belőle. Eredeti színükben is mutatósak lehetnek, de ha valaki ennél színesebbre vágyik, festheti is őket vagy bevonhatja színes textildarabokkal.

Ha a festés mellett döntesz, célszerű először fehérrel lealapozni, hogy jobban érvényesüljön az általad választott festék színe. Én nagyon szeretek akrilfestékkel dolgozni, mert remekül fed, gyönyörű színekben kapható és vízállóra szárad.

Ha textillel akarod bevonni, akkor szükséged lesz néhány színes textildarabra, ollóra és ragasztópisztolyra (amivel a hátoldalán rögzítheted a textilt). Erre a célra használhatod kedvenc maradék textiljeidet, esetleg feláldozhatod már nem használt ruhadarabjaidat, de válogathatsz patchwork anyagok között is (hobby boltokban találsz belőlük szépen összepárosított csomagokat).

 Painted or fabric circles for the wall  via

Festve


Textillel bevonva

Eredeti színében

 


Ha még több színes, könnyen elkészíthető dekorációra vágysz, nézd meg ezeket is:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...