2013. augusztus 8., csütörtök

Könnyen elkészíthető nyári édesség - 7 frissitő jégkrém recept

Ha nyár, akkor fagyi, jégkrém minden mennyiségben. Kétségtelen, hogy hatalmas választékban lehet kapni a finomabbnál finomabb jégkrémeket. De némi leleménnyel, több-kevesebb idő ráfordításával elkészítheted a saját jégkrém-álmodat is. S ha ezzel nemcsak a saját ízlelőbimbóidat kényezteted, hanem a családodét, barátaidét is, hidd el, elismerő és hálás mosolyokat zsebelhetsz be jutalmul. Ne riasszon el, ha nincs fagyi készítő géped, a sima mélyhűtő is megteszi. Formának pedig használhatsz direkt erre a célra készített jégkrémformát, de előkerülhet a műanyag- vagy papírpohár, esetleg a muffin forma is. Ha az utóbbiak mellett döntesz, gondoskodj pálcikáról, amit akkor érdemes beleszúrni, ha már egy kicsit megszilárdult a jégkrémed. S most jöjjenek az ínycsiklandó képek-receptek.


Kóla és vanília via


Hozzávalók: 1 doboz kóla, 0,5 csésze tej, 1 ek. juharszirup (mézzel helyettesíthető), 1/4 teáskanál vanília kivonat, csipet só
Elkészítés: 1. Töltsd meg a formát 1/3 részig kólával, és tedd a fagyasztóba, hogy kicsit megszilárduljon. 2. Keverd össze a többi hozzávalót, majd újabb 1/3 résznyit tölts a formába és azt is szilárdítsd meg a fagyasztóban. 3. A maradék helyet töltsd ki kólával és fagyaszd meg az egészet. Menet közben ne felejtkezz el a pálcikáról!


Eper és tejszín via


Hozzávalók: 1 csésze tejszín, 1 csésze joghurt, 0,5 csésze juharszirup (vagy méz), 1 csésze eper, 2-3 ek. narancslé
Elkészítés: 1. Pürésítsd össze az epret a narancslével. 2. Keverd össze a tejszínt a mézzel, majd keverd bele a joghurtot és az eper felét. 3. Rétegezd a kétféle alkotórészt a formában, szúrd bele a pálcikát és fagyaszd.


Friss gyümölcsök via


Hozzávalók: feldarabolt, felszeletelt gyümölcsök tetszés szerint, 1,5-2 csésze 100 %-os gyümölcslé
Elkészítés: Keverd össze a gyümölcsöket a gyümölcslével és töltsd meg a formát.


Csokoládéval bevont eper via


Hozzávalók: 2,5 csésze eper, 1/3 csésze hideg víz, tortabevonó
Elkészítés: 1. Pürésítsd a vízzel az epret. 2. Töltsd bele a formába és legalább 4 órán át fagyaszd. 3. Mártsd bele a tortabevonóból elkészített csokiöntetbe.


Csokoládé és karamell puding via


Hozzávalók: 1 zacskó csokoládés pudingpor, 1 zacskó karamellízű pudingpor, tej, cukor
Elkészítés: 1. Az útmutatónak megfelelően készítsd el a kétféle pudingot. 2. Tetszésed szerint rétegezd egymásra a már kissé kihűlt pudingokat, szúrd bele a pálcikát és mehet a fagyasztóba.


Fűszeres csokoládé via


Hozzávalók: 20 dkg csokoládé, 2 ek. barna cukor, 1/4 tk. őrölt fahéj, kevés csípős szósz vagy chili, 2 csésze tejszín
Elkészítés: 1. Darabold fel a csokoládét. 2. A többi hozzávalóval együtt keverd el a tejszínben, majd az egészet forrald össze, hogy a csokoládé elolvadjon. 3. Ha már kissé kihűlt, öntsd a formákba és fagyaszd be.


Narancsjuice via


Hozzávalók: 1 csésze narancsjuice, 1 csésze tej, 1 csésze víz, 1/4 csésze cukor, 1 tk. vanília kivonat.
Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, töltsd formákba és fagyaszd be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...